Alle vragen over Tuinhout
 

U KUNT EENVOUDIG ONLINE EEN BESTELLING PLAATSEN VOOR TUINHOUT


Tuinhout is groot, zwaar en onhandig om mee naar huis te nemen. Bij E-woodproducts kunt u al dat gedoe vermijden door online te bestellen. Kies gewoon wat u nodig hebt op onze site of bel ons voor hulp als dat nodig is - dan vervoeren wij het allemaal netjes naar uw huis!

Druk op één van de categorieën, en je vindt in een mum van tijd wat je nodig hebt.

BV E-Product Europe (Hoofdzetel)
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer:+32 484 13 78 50
E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
BV E-Product Europe (Kantoren)
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
BV E-Product Europe (Verdeelcentrum)
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke

Geen ophalingen mogelijk!


E-woodproducts is al meer dan 10 jaar actief in de houtindustrie en zijn er trots op u een breed assortiment producten van verschillende leveranciers te kunnen aanbieden. Wij kennen al onze partners persoonlijk en daarom kunnen wij u producten van topkwaliteit en een snelle service garanderen.Wat is hardhout?

Wat is Grenen Hout?

Wat is vuren hout?

Wat is Teak Hout?

Wat is Douglas Hout?

Koopadvies Tuinmeubelen


KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN


Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank of picknicktafel bestellen. Of misschien een tuintafel, bloembak, tuinkast, biertafelset? Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!


THUISBEZORGING IN HÉÉL BELGIË


Wij bezorgen tuinhout in heel België. Van Van Antwerpen tot Brussel en van Gent tot Hasselt, wij leveren hout voor uw tuin waar u het nodig heeft! Of u nu een grote of kleine tuin heeft, wij hebben de juiste producten voor u. Bezoek onze website en blader door ons assortiment. Als u niet vindt wat u zoekt, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.

Tuinhout kopen - bij Houthandel E-woodproducts


Tuinhout kopen? Wij, houthandel E-woodproducts, hebben een passie voor hout! Hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen elke wens en eis vervullen. Als u tuinhout nodig heeft helpen onze experts u graag verder.   
 

 


Tuinhout: de soorten


 

1. Wat is constructiehout?

  

Dit omvat alle soorten hout die u voor bouwdoeleinden kunt gebruiken:

 
  

Gordingen / Dakbalken:

  
Gordingen worden in de traditionele houtbouw gebruikt om een rasterachtige structuur te creëren die het gewicht van het dak draagt. Het zijn horizontale balken die tussen de hoofdbalken lopen om het dakbedekkingsmateriaal, zoals dakpannen of shingles, te ondersteunen. 

Panlatten

  
Panlatten worden horizontaal op een hellend dak aangebracht om een bepaalde dakbedekking, vooral dakpannen, op te hangen. 

Regels

  
Regels worden ook houten balken genoemd, en vaak gebruikt voor de fundering van terras of veranda.Ze worden ook gebruikt als steun voor het dak van het huis. De belangrijkste toepassing van regelrails is het verlenen van structurele steun aan gebouwen. 

Schoren

  
Een schoor is een schuin geplaatste balk, die dient om te stevigheid van de constructie te vergroten). Denk aan de midden- en hoekpalen bij het ontwerpen van een luifel, prieel of andere structuur. 


 

2. Houten Palen:

  

Houten palen worden gebruikt om luifels, pergola's en andere structuren te ondersteunen. Ze zijn gemaakt van hout en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.
  

 

Halfronde palen / Ronde palen in twee gezaagd:

  
Halfronde palen worden gebruikt om hekken en afrasteringen te maken. Als u deze houten regels naast elkaar plaatst, kunnen ze worden gebruikt als omheining voor uw tuin. 

Ronde houten palen:

  
Geïmpregneerd houten ronde palen bieden de hoogst mogelijke duurzaamheid. De palen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes. 

Vierkante houten palen:

  
Bent u van plan een omheining te plaatsen of een tuin aan te leggen? Onze selectie van vierkante palen omvat verschillende diktes en houtsoorten. 
 

 

3. Houten planken?

  

Deze omvatten diverse soorten planken om uw tuinklus te realiseren.Onze selectie omvat hardhouten en zachthouten planken. U kunt ook kiezen uit verschillende maten, diktes en lengtes.
  

Houten dakbeschot


Natuurlijk wilt u niet kijken naar plaatwerk onder uw dak. Houten planken (dakbeschot) zorgen voor een luxueuzere en gezelligere uitstraling.
 

Dubbel rhombusprofielplank

  
Het rhombusprofiel is een ruitvormig ontwerp dat kan worden gebruikt voor gevels, schuttingen, blokhutten, ... Het is héél populair omdat het zorgt voor een moderne en eigentijdse uitstraling. 

Halfhouts rabat

  
Halfhout is een goede keuze voor horizontale bevestiging of muren van huizen, schuren en tuinhuisjes. Halfhout heeft een goede drainage en kan worden vastgespijkerd zonder dat de spijkerkoppen zichtbaar zijn. 

Houten Planken

  
Een grote keuze aan houten planken, verkrijgbaar in verschillende soorten en afwerkingen. 

Rabat

  
Een rabatdeel of bekledingspaneel is een soort houten plank met groeven aan de onderkant en geschulpte randen aan de bovenkant. 

Schaaldeel

  
Schaaldelen of schaalplanken zijn de buitenste laag van een boomstam - het deel dat overblijft nadat de schors is verwijderd. Ze geven een natuurlijke uitstraling aan omheiningen of gebouwen. 

Onderprofielen

  
Deze onderregel gaat optrekkend vocht tegen. Voor de perfecte afwerking van een blokhut! 

Funderingsbalken

  
Funderingsbalken zijn dragende balken die de onderzijde van uw tuingebouw ondersteunen. Ze beschermen uw tuingebouw tegen vocht en rot, en ze maken uw tuingebouw steviger. 
 

 

4. Wat zijn vlonderplanken / terrasplanken?

  

Vlonderplanken en  terrasplanken zijn namen die vaak door elkaar worden gebruikt. Ze verwijzen allemaal naar hetzelfde product met hetzelfde eindresultaat: een mooi terras in uw tuin.
  

 

Houten Terrasplanken

  
Houten terrasplanken zijn een uitstekende manier om uw tuin te verfraaien en extra ruimte te creëren om u te vermaken. 


Het verschil tussen Ruw bezaagde, Fijnbezaagde en Glad Geschaafde planken?

 

Een houten plank kent verschillende soorten afwerkingen. De meest voorkomende soorten zijn ruw gezaagd, fijn gezaagd en glad geschaafd. Elk type heeft zijn eigen unieke uiterlijk en kenmerken.

 

Ruw bezaagde planken:


Ruw gezaagde planken zijn houten planken die gezaagd, maar niet geschaafd of afgewerkt zijn. Ze zijn een prima optie voor wie een natuurlijke, rustieke uitstraling wil.

Ruw gezaagde planken bevatten splinters en ruwe randen. De nerf van het hout is zichtbaar en de randen zijn onregelmatig.

Ruw gezaagde planken hebben een rustieke en natuurlijke uitstraling. Deze planken worden vaak gebruikt in rustieke of industriële stijlen.

Gezaagd hout is minder duur dan geschaafd hout omdat het zagen veel minder arbeid vergt, wat betekent dat u meer waar voor uw geld krijgt!

 

Fijnbezaagde planken:


Fijnbezaagde planken, ook wel "kwartiers gezaagd" of "plat gezaagd" genoemd, worden net als ruwbezaagde planken met een zaagmachine gezaagd. Het verschil is dat hier een fijnere zaagtand wordt gebruikt.

Fijnbezaagde planken zien er glad en gelijkmatig uit met scherpe randen. Omdat het oppervlak gladder is gemaakt, zal fijn gezaagd hout minder snel je vingers splinteren dan grof gezaagd hout. Ze zijn ook duurder dan ruw gezaagde planken omdat ze meer werk vergen, maar ze zijn het waard als u een mooiere uitstraling wilt voor uw project!

 

Glad geschaafde planken:


Na het zagen van hout kunt u het oppervlak van de plank gladschaven. Dit proces verwijdert onregelmatigheden in het oppervlak van de plank en zorgt voor een zeer glad oppervlak.

Bekijk hier nog enkele kenmerken op een rij:
 

  • U kunt er met uw blote handen over wrijven zonder splinters te krijgen.

  • Glad geschaafd hout is meestal kunstmatig gedroogd. Omdat het droogtijd nodig heeft, kost gedroogd hout meer dan gezaagd hout.
     

Glad geschaafde planken worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

Ze kunnen worden gebruikt voor het maken van meubels en andere voorwerpen die een glad oppervlak vereisen, zoals tafels en stoelen. Ze worden ook vaak gebruikt voor vloeren, zoals parket of hardhouten vloeren. Glad geschaafde planken worden ook gebruikt voor het maken van muziekinstrumenten zoals gitaren en piano's.De houtsoorten in een notedop:

 

Grenen hout

Dennenhout is een soort naaldboom die behoort tot het geslacht Pinus binnen de familie Pinaceae. Dennenhout komt op vele plaatsen in de wereld voor, waaronder Chili, Brazilië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Midden- en Zuid-Europa.

Dennenhout wordt meestal gebruikt voor vloeren, meubels, lambrisering en lijstwerk. Het is ook populair in de bouw omdat het licht en toch sterk genoeg is voor veel verschillende projecten. Grenenhout ziet er aantrekkelijk uit, is stevig en heeft een relatief laag gewicht in vergelijking met andere houtsoorten.

 

Vuren Hout

 

Sparrenhout is het hout van de spar. De botanische naam van de conifeer is "spar" of, in het Latijn, "Picea abies; hij kan echter onder vele andere namen worden genoemd. Er zijn wereldwijd vele soorten sparren; alleen de gewone spar (of fijnspar) uit Midden-Europa is inheems.

Vurenhout is een van de meest voorkomende houtsoorten ter wereld en wordt gebruikt voor van alles en nog wat, van vloeren tot meubels en woningen. Sparrenbomen groeien op veel verschillende plaatsen in de wereld, en ze kunnen in de meest uiteenlopende omstandigheden overleven.

Sparren zijn gemakkelijk te herkennen aan hun roodachtige stammen en takken, die vaak bedekt zijn met dikke naalden. De stammen zelf zijn meestal maar een meter breed, maar ze kunnen wel een meter hoog worden! De wortels van sparren vertakken zich sterk en dringen diep in de grond door om voedingsstoffen te vinden.

Sparren hebben een zeer snelle groei, wat betekent dat ze snel kunnen worden geplant nadat ze zijn omgehakt of ontworteld uit hun natuurlijke omgeving. Ze gedijen op open plekken met weinig concurrentie van andere planten voor hulpbronnen als water en zonlicht; dit maakt ze bijzonder populair als alternatieve energiebron in tijden dat andere hulpbronnen schaars zijn.

 

Douglas Hout

 

De douglasspar, ook wel Oregon pine genoemd, is een zachthoutsoort die van nature voorkomt in het westen van Noord-Amerika. Hij kan tot 100 meter hoog worden en is eeuwenlang door Indianen gebruikt voor de bouw van hun huizen.

Douglasspar is een van de hardste Europese houtsoorten en wordt harder na uitdroging. Oorspronkelijk komt deze houtsoort uit het westen van Noord-Amerika. Later is de douglasspar ook in Europa aangeplant ten behoeve van de houtproductie.

Het kernhout van de douglasspar valt onder klasse 3-4 en is daarmee een van de duurzaamste soorten in Europa. Het is een van de hardste Europese houtsoorten en wordt harder na uitdroging.

 

Teak Hout

 

Teakhout is een natuurproduct dat al eeuwenlang door vele culturen over de hele wereld wordt gebruikt. Dit komt door zijn sterkte, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Het wordt vaak gebruikt als balustrade of houten veranda trappen. Het kan echter ook worden gebruikt om meubels van te maken, zoals de traditionele teakhouten stoel, die populair is bij strandstoelen over de hele wereld.

Teakbomen groeien vooral in Zuidoost-Azië en zijn daarom duurder dan andere soorten hardhout. Teak staat ook bekend als het "goud van de tropen." Deze naam komt van de gouden kleur van het hout wanneer het vers wordt gekapt.

 

Hardhout

 

Als u op zoek bent naar een materiaal dat niet alleen mooi, maar ook duurzaam en veelzijdig is, kunt u hardhout overwegen.

Hardhout wordt beschouwd als het ultieme veelzijdige materiaal, met toepassingen variërend van prachtig fineer en meubels, muziekinstrumenten, vloeren, bouw en botenbouw. Het is een materiaal van ware schoonheid, verkrijgbaar in ontelbare combinaties van soorten, specificaties en kleuren. Door hun gecondenseerde en complexere structuur bieden hardhoutsoorten over het algemeen een superieur niveau van sterkte en duurzaamheid. De meest voorkomende hardhoutsoorten zijn Eik, Teak, Sapele, Iroko en Meranti. Omdat deze veel langzamer groeien en langer moeten drogen, drijven deze factoren de kosten van het hout op. Hardhout is over het algemeen veel veerkrachtiger dan zachthout en wordt vaak gereserveerd voor projecten die een maximale duurzaamheid vereisen. Hardhout zoals beuken, esdoorn en walnoot wordt gewoonlijk gebruikt voor maatwerk in kasten, meubels, houten vloeren en fijn fineer. Deze hardhoutsoorten zijn het meest geschikt voor deze taken omdat zij speciale esthetische kenmerken verlangen, zoals kleur en houtnerf.