Houten Bloembakken

Houten bloembakken zijn een geweldige manier om je tuin of buitenruimte te verfraaien. Ze zijn een perfecte aanvulling voor elke tuin of terras, omdat ze de mogelijkheid bieden om verschillende soorten planten te combineren en te laten groeien in een beperkte ruimte. Bloembakken zijn er in vele soorten en maten, van kleine bloembakken voor op een vensterbank tot grote bloembakken voor op een terras of in de tuin. Er zijn ook verschillende materialen waaruit bloembakken kunnen worden gemaakt, zoals hout, metaal, keramiek of plastic.

Ons eigen merk bloembakken noemt "KING", maar er zijn ook diverse andere merken zoals "Hillhout", "Woodvision", "Tuindeco", "Flux" en "Elan" die ook bloembakken aanbieden. Elk merk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Zo heeft "Hillhout" bloembakken gemaakt van duurzaam hout, terwijl "Flux" bloembakken heeft gemaakt van een innovatief materiaal dat weerstand biedt tegen UV-straling en extreme temperaturen. Elk merk biedt zijn eigen unieke bloembakken die aan de wensen van elke klant kunnen voldoen.
 

Elan Trellisbloembak Excellent
Elan Mini Bloembak 60 x 20 cm
Elan Mini Bloembak 30 x 30 cm
Flux Bloembak Excellent 90 cm vuren
Flux Bloembak Excellent 60 cm vuren
Set van 3 bloembakken Taupe
Set van 3 bloembakken Taupe

141.54

€ 117,95

Teak Bloembak Java (35 x 35 x 70 cm)
Teak Bloembak Java (45 x 45 x 90 cm)
Teak Bloembak Bali (30 x 70 x 37 cm)

Kiezen van de juiste grond voor uw bloembakken


Bloembakken zijn een geweldige manier om uw tuin of buitenruimte op te fleuren, maar om ervoor te zorgen dat uw planten gezond en groen blijven, is het belangrijk om de juiste soort grond te gebruiken. Er zijn verschillende soorten grond die geschikt zijn voor bloembakken, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Een van de meest voorkomende soorten grond voor bloembakken is universale tuinaarde. Dit is een mengsel van verschillende soorten grond, waaronder aarde, veen en compost. Het is een goede keuze voor bloembakken omdat het een goede balans biedt van voedingsstoffen en waterretentie. Echter, als de grond te zwaar is kan dit bemoeilijken het wortel groei van de planten.

Cactus- of vetplanten aarde is een andere optie voor bloembakken. Dit is een lichtere grond dan universale tuinaarde, met een grotere hoeveelheid zand en minder voedingsstoffen. Dit maakt het geschikt voor cactussen en vetplanten, die minder voedingsstoffen nodig hebben en goed kunnen groeien in een drogere omgeving. Echter, dit is niet geschikt voor gewone bloemen of groenten.

Een derde optie is gewoon potgrond. Dit is een speciaal gemaakt mengsel van grond, compost en andere voedingsstoffen, speciaal gemaakt voor containerplanten. Dit is een goede keuze voor bloembakken omdat het een goede balans biedt van voedingsstoffen en waterretentie.

Het is belangrijk om te onthouden dat bloembakken vaak een kleiner volume grond hebben dan een gewone tuin, dus de grond moet vaker vervangen worden. Het is ook aan te raden om een drainage laag aan de onderkant van de bloembak te leggen, zoals kiezels of schelpen, om overtollig water te verwijderen.

Hoge bloembakken vullen


Hoge bloembakken zijn prachtig om te zien, maar kunnen een uitdaging zijn om te vullen en te onderhouden. Het is belangrijk om een stabiele basis te creëren en erosie van de grond te voorkomen om ervoor te zorgen dat de bloemen en planten in de bloembak goed blijven groeien. Hier zijn enkele tips om dit te bereiken:
 1. Gebruik een laag drainage op de bodem van de bloembak. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit kiezels of gebroken terracotta stukken. Dit zorgt ervoor dat overtollig water gemakkelijk weg kan stromen en helpt om verrotting van de wortels te voorkomen.
 2. Voeg een laag grof grind of korrels toe bovenop de drainage. Dit helpt om de grond in de bloembak op zijn plaats te houden en erosie te voorkomen.
 3. Gebruik een goede kwaliteit potgrond of speciaal bloembakgrond. Dit zorgt ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor de bloemen en planten en helpt om te zorgen dat het water goed wordt opgenomen.
 4. Zorg dat de bloembak niet te zwaar wordt gevuld. Dit kan leiden tot erosie en kan ook problemen veroorzaken met het drainage systeem.
 5. Plaats de bloembak op een stabiele ondergrond. Dit helpt om te zorgen dat de bloembak niet omvalt en beschadigd raakt.
Door deze tips op te volgen, kunt u uw hoge bloembakken vullen en onderhouden zonder al te veel problemen. Zo kunt u genieten van uw prachtige bloemen en planten.

Zelfgemaakte bloembakken


Bloembakken kunnen een prachtige aanvulling zijn voor uw tuin of buitenruimte, maar ze kunnen ook duur zijn. Gelukkig is het mogelijk om uw eigen bloembakken te maken met behulp van eenvoudige materialen en gereedschappen. Hieronder geven we u instructies voor het maken van uw eigen bloembakken.
 1. Kies het juiste materiaal. U kunt bloembakken maken van allerlei materialen, zoals hout, terra cotta, beton of zelfs oude tassen of laarzen. Kies een materiaal dat bij uw tuin of buitenruimte past en dat geschikt is voor het weer in uw omgeving.
 2. Kies de juiste grootte. Bedenk hoe groot uw bloembakken moeten zijn en hoeveel planten u erin wilt zetten. Houd er rekening mee dat grotere bloembakken meer grond en planten nodig hebben, dus houd dit in gedachten bij het selecteren van de grootte.
 3. Maak een ontwerp. Teken een ontwerp van de bloembakken die u wilt maken, inclusief maten, openingen voor drainage en eventuele decoratieve elementen die u wilt toevoegen.
 4. Verzamel gereedschappen en materialen. Zorg dat u de juiste gereedschappen heeft, zoals een zaag, een hamer, een boor, een beitel en lijm of schroeven.
 5. Maak de bloembakken. Volg de stappen in uw ontwerp om de bloembakken te maken. Zorg dat u drainageopeningen maakt aan de onderkant van de bloembakken, zodat overtollig water kan weglopen. Laat de lijm of schroeven drogen voordat u de bloembakken gaat gebruiken.
 6. Personaliseer uw bloembakken. Voeg eventuele decoratieve elementen toe, zoals verf, mozaÔek of zelfs een naamplaatje. Hiermee kunt u uw bloembakken een persoonlijke touch geven.

Door zelf bloembakken te maken, kunt u een uniek en op maat gemaakt ontwerp creëren voor uw tuin of buitenruimte, en daarmee besparen op de kosten. Het is een leuke manier om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd uw tuin of buitenruimte op te fleuren.

Planten in bloembakken


Bloembakken zijn een geweldige manier om een scala aan planten te kweken, van bloemen tot groenten en kruiden. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je planten in bloembakken wilt kweken.

Eerst is het belangrijk om te weten welke soorten planten geschikt zijn voor bloembakken. Vaste planten, zoals geraniums en petunias, zijn een goede keuze omdat ze eenmaal geplant, het hele seizoen bloeien. Ook groenten als tomaten, paprika's en courgettes, kunnen in bloembakken worden gekweekt.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel zonlicht de bloembak zal krijgen. Planten die veel zonlicht nodig hebben, zoals tomaten en paprika's, moeten worden geplaatst op een plek waar ze volop zon krijgen. Planten die minder zon nodig hebben, zoals geraniums en petunias, kunnen in een schaduwrijke plek worden geplaatst.

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de grond. Gebruik een goede kwaliteit potgrond die speciaal is gemaakt voor bloembakken, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat.

Als u zich aan deze richtlijnen houdt, zult u zien dat planten in bloembakken een geweldige manier zijn om een scala aan planten te kweken en te genieten van uw tuin of buitenruimte.

Onderhouden van bloembakken


Het onderhouden van bloembakken is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste bloembak en grond. Om ervoor te zorgen dat uw bloemen gezond blijven en prachtig bloeien, moeten ze regelmatig worden bewaterd en bemest.
 • Bewatering: Het is belangrijk om bloembakken regelmatig te bewateren. De hoeveelheid water die een bloembak nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de bloembak, het weer en de soort plant die erin staat. In de regel moeten bloembakken elke dag worden gewist of een paar keer per week worden besproeid, afhankelijk van de omstandigheden.
 • Bemesting: Bemesting is ook een belangrijk aspect van het onderhouden van bloembakken. Planten in bloembakken hebben voeding nodig om te groeien en te bloeien. Gebruik een goede kwaliteit potgrond en bemest regelmatig met een speciaal bloembakkenmeststof.
 • Problemen voorkomen: Veel voorkomende problemen met bloembakken zijn plagen en ziekten. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren en snel actie te ondernemen als er problemen worden geconstateerd. Behandel plagen en ziekten zo snel mogelijk met geschikte pesticiden.

In het algemeen, met de juiste zorg en aandacht, zullen bloembakken een prachtige aanvulling zijn op uw tuin of buitenruimte. En met de hierboven genoemde tips, kunt u uw bloembakken gezond houden en genieten van een prachtige bloemenpracht.

Merken bloembakken


Er zijn verschillende merken bloembakken beschikbaar op de markt, waaronder ons eigen merk "KING" en ook merken zoals "Hillhout", "Woodvision", "Tuindeco", "Flux" en "Elan". Elk van deze merken heeft zijn eigen unieke voordelen en kenmerken.
 • Ons eigen merk "KING" biedt een breed scala aan houten bloembakken in verschillende maten. Onze bloembakken zijn gemaakt van hoogwaardig hout en zijn duurzaam en weerbestendig.
 • "Hillhout" biedt bloembakken van hout, die prachtig ogen in elke tuin of buitenruimte. De houten bloembakken zijn gemaakt van duurzaam hout en zijn geschikt voor verschillende soorten planten.
 • "Woodvision" bloembakken zijn gemaakt van hout en zijn milieuvriendelijk. Deze bloembakken zijn stijlvol en uniek en geven een natuurlijke look aan elke buitenruimte.
 • "Tuindeco" bloembakken zijn gemaakt van hoogwaardige hout en zijn lichtgewicht en eenvoudig te verplaatsen. Deze bloembakken zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.
 • "Flux" bloembakken zijn gemaakt van moderne materialen en geven een moderne look aan elke tuin of buitenruimte. Deze bloembakken zijn stevig en duurzaam.
 • "Elan" bloembakken zijn gemaakt van hoogwaardig hout en zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Deze bloembakken zijn stijlvol en geschikt voor verschillende soorten planten.

Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal en welk uiterlijk het beste past bij uw tuin of buitenruimte voordat u een bloembak koopt. Elk van deze merken biedt unieke voordelen en kenmerken die aansluiten bij verschillende wensen en eisen.

Conclusie:


In deze post hebben we besproken hoe bloembakken een belangrijke aanvulling kunnen zijn voor elke tuin of buitenruimte. We hebben de verschillende soorten bloembakken behandeld, waaronder ons eigen merk "KING", evenals bloembakken van de merken "Hillhout", "Woodvision", "Tuindeco", "Flux" en "Elan". We hebben uitgelegd waarom het belangrijk is om de juiste soort grond te gebruiken in bloembakken en hebben informatie gegeven over de verschillende soorten grond die in bloembakken kunnen worden gebruikt. Ook hebben we besproken de uitdagingen van het vullen van hoge bloembakken en hoe deze te overwinnen. We hebben instructies gegeven voor het maken van uw eigen bloembakken thuis en tips gegeven voor het selecteren van de juiste materialen en gereedschappen. We hebben ook besproken de verschillende soorten planten die in bloembakken kunnen worden gekweekt en tips gegeven voor het selecteren van de juiste planten en het juist planten in bloembakken. Tenslotte hebben we informatie gegeven over hoe bloembakken correct te verzorgen, waaronder water geven en bemesten en tips gegeven voor het voorkomen van veel voorkomende problemen zoals plagen en ziekten.

We hopen dat deze pagina u heeft geholpen bij het begrijpen van bloembakken en hoe u ze kunt gebruiken in uw eigen tuin of buitenruimte. Als u nog vragen heeft of verdere advies nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We raden u aan om zelf een bloembak te maken en uw eigen tuin of buitenruimte te verfraaien. Bedankt voor het lezen!